Fakultet Studije Delatnost Laboratorija Biblioteka Osoblje Studenti Upis Novosti Linkovi Oglasna tabla Alumni
Uljarstvo  
   

Naučni radovi
Scientific papers

1.   Bocevska M., Aldabas I., Mileva S.
ANTIOXIDANT ACTIVITY OF Arctostaphylos uva-ursi  (L.) Spreng AQUEOUS EXTRACTS OBTAINED AT DIFFERENT EXTRACTION TEMPERATURES AND TIMES
Antioksidativna aktivnost vodenih ekstrakata iz Arctostaphylos uva-ursi(L.) Spreng dobijenih pri različitim temperaturama i vremenima ekstrakcije ...5

2.   Dimić V.,  Romanić R.
KVALITET I OKSIDATIVNA STABILNOST MASNE FAZE ČIPSA SA DOMAĆEG TRŽIŠTA
Quality and oxidative stability of fat phase of chips at the domestic market .....................................................................................15

3.   Hartig E., Torbica A., Muc S.
BILJNE MASTI ANALOGNE KAKAO MASLACU
Vegetable fats analogous to cocoa butter......................................23

4.   Kondić J, Mandić D.
UTICAJ RAZLIČITIH GENOTIPOVA LANA NA PRINOS SJEMENA I NEKA RAZLIČITA MORFOLOŠKA SVOJSTVA ULJANOG I TEKSTILNOG LANA Influence of different genotype of flax on grain yield and some different
morphological attributes of oil and textile flax .................................31

5.   Laličić J., Rabrenović B., Popov - Raljić J., Pićurić  Jovanović K. MOGUĆNOSTI PRIMENE ULJA PALMINE KOŠTICE
U KONDITORSKOJ INDUSTRIJI
Possibility of palm kernel oil use in confectionary industry ..................35

6.   Lončar E., Peričin D., Malbaša R., Kolarov Lj., Dimić E.
IDENTIFIKACIJA NEKIH POLICIKLIČNIH AROMATIČNIH UGLJOVODONIKA
U SEMENU I ULJU ULJANE TIKVE GOLICE TEČNOM HROMATOGRAFIJOM POD VISOKIM PRITISKOM
Identification of some polycyclic aromatic hydrocarbons in pumpkin seeds
and pumpkin seed oil by high performance liquid chromatography ....41

7.   Peričin D., Dimić E., Radulović Lj., Romanić R.
PRIMENA METODOLOGIJE ODZIVNIH POVRŠINA ZA OPTIMIZACIJU ENZIMSKE MACERACIJE SEMENA ULJANE TIKVE
Application of response surface methodology for optimization of enzymatic
maceration of pumpkin seed .......................................................49

Stručni radovi
Professional papers

8.   Đurković V., Nedović M., Milić R.
IZRADA TOPLOTNOG BILANSA NA LINIJI DESTILACIJE MISCELE U PROCESU EKSTRAKCIJE SUNCOKRETOVE POGAČE
Estimation of heating balance on destilation line of miscelle in the process
of sunflower cake extraction .......................................................57

 Prilozi

Supplement...............................................................................65

 

<< Nazad

Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad, Srbija i Crna Gora; Telefoni: 458-221, 458-044;
Centrala: 350-122 lok: 355, 380; Telefaks: 450-413
e-mail:deantf@uns.ns.ac.yu; site: http://tehnol.ns.ac.yu/